Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dawcio
    RS
    • 2015
    • 3431
    • Octavia III (5E3)
    • CHZD 1.0 TSI 115 KM

Zamieszczone przez Mariusz87 Zobacz wpis
    ale o M5 to dosyć nieciekawie
    a to może,miałem na myśli M2,M4aqua(2x) i Z3
    Dawid
    czarna 2018 skoda octavia 3FL by dawcio

Komentarz

• drozdownik22
      Classic
      • 2016
      • 32
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Od dwóch tygodni użytkuje samsunga galaxy a3 z 2017r. Padło na ten model z racji pracy, konieczność używania tel w deszczu, wodzie kurzu itp Wszystko elegancko, ale człowiek musi się przyczepić zawsze czegoś Brakuje mi diody powiadamiającej o wiadomości, nieodebranym połączeniu itp. Jak do tej pory w zupełności wystarcza na moje potrzeby, zdjęcia robi bardzo dobre, a bateria przy moim użytkowaniu około 2 dni.

Komentarz

• ruwado
        RS
        • 2009
        • 14888
        • Octavia IV (NX3)

Może ktoś się podzielić swoją opinią z używania:
        Samsung J 5 (2016) LTE??????
        LG K 10 (2017)?????
        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• eaglemirek
          RS
          • 2010
          • 14116
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Samsunga nie miałem w łapkach więc się nie wypowiadam !
          Co do LG to żonka na (2016) ja mam w specyfikacji (2017) na płynność obsługi nie narzekam jak jednego tak i drugiego. W nowszym masz antka 7 i więcej RAM , pojemniejsza bateria. Jak dla mnie jest ładniejszy, choć praktycznie niewiele się różnią. Oba bardzo cienkie z zaokrąglonymi brzegami łatwo mogą więc wypaść z dłoni i nieszczęście gotowe
          ogólnie polecam

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• eaglemirek
            RS
            • 2010
            • 14116
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

A tak przy okazji, nie wiem jak wygląda sprawa u innych ale, u LG dostajemy na 2 lata darmową przestrzeń ma dysku google 100GB + oczywiście te 15 - 19 GB z innych promocji. Teoretycznie po 2 latach powinno nam się to skończyć ale jeżeli zapełnimy dysk np zdjęciami i minie nam ten okres to jeżeli nic nie będziemy kasowali to nikt nam nic nie zabierze można mieć przecież kilka kont gmail po 2 latach zakładamy kolejne jeżeli zajdzie taka potrzeba ! Ważne by było to takie konto gdzie nie będziemy kasowali przestrzeni dyskowej a dostęp będziemy przecież mieli choćby poprzez usługę "udostępnione dla mnie" lub standardowo poprzez logowaniejak coś to pytajcie ale to już w wątku o kontach gmail by tu nie śmiecić
            W ostatnim roku eaglemirek założył temat o gmailu. Na dzień bezpiecznego internetu było dodatkowo 2 GB miejsca na dysku za potwierdzenie zabezpieczeń

CB Harry II ASC + Triflex

Pozdrawiam Mirek!!

Komentarz

• ruwado
              RS
              • 2009
              • 14888
              • Octavia IV (NX3)

Mirek dzięki, bo w domu trwa dyskusja z młodym, który lepszy. On chce LG K10 (2017), ja myślałem dla siebie o S J 5 (2015), bo mi przypadł do gustu. Młody właśnie napiera na Andka 7,0.

Na razie negocjuję przedłużenie umów w Orange. Uruchomiłem rodzinny wtyk w Pomarańczy (dał wskazówki, zalecił cierpliwość). Dzisiaj jestem właśnie po ostatniej rozmowie z DUK - wreszcie jakiś postęp. Potem pora na wymianę słuchawek.
              Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.
              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9942
                • Ford

Używa ktoś w Was Lumia 550? Czy Wam też podczas rozmowy, korzystania z internetu czy nawigacji telefon grzeje się tak, że aż niemal parzy w ucho? Czy podczas korzystania z nawigacji musicie mieć telefon schładzany klimatyzacją żeby się nie wieszał?
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14888
                  • Octavia IV (NX3)

mam w domu 2 Lumie 635 - nic takiego się nie dzieje
                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Agamek12
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 9942
                    • Ford

Kiedyś też miałem Lumię 625 albo 635 (nie pamiętam) i też generalnie nic się z nim większego nie działo... Ale jak oddałem go córce to jak skończyło 3 lata to wyłączył się i nie daje się włączyć...
                    Muszę sobie kupić cos prywatnego za jakieś 400zł z wyświetlaczem 4,5-5" i Androidem - co kupić?
                    Adam... Używam:

Komentarz

• pandzik
                      RS
                      • 2011
                      • 2254
                      • Seat

Za te pieniądze kupisz bezpośrednio w Chinach Xiaomi 4A albo 4X, sprzedawca Goldway. Wysyłka bez vatu itp.
                      Ja mam mi4c i redmi note 3 pro. Doskonałe telefony.

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9942
                        • Ford

Ktoś korzysta z Huawei Y6? Jakieś opinie? https://www.euro.com.pl/telefony-kom...6-czarny.bhtml
                        Adam... Używam:

Komentarz

• sosna1
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 463
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BGU 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpis
                          Ktoś korzysta z Huawei Y6? Jakieś opinie? https://www.euro.com.pl/telefony-kom...6-czarny.bhtml
                          od dwóch lat śmiga bezproblemowo
                          Marcin

My ©koda is fantastic

Komentarz

• dawcio
                            RS
                            • 2015
                            • 3431
                            • Octavia III (5E3)
                            • CHZD 1.0 TSI 115 KM

A to opowiem o swoim przypadku....
                            rozbiłem sony xperia m4aqua(abonament),był mus szybko coś kupić nie drogo zaryzykowałem i kupiłem sony xperia Z3 na alledrogo z chin ponieważ sprzedawca oferuje 24mies.gwarancje oraz ma mnóstwo pozytywnych opinii wyszło troszkę drożej niż na aliexpress ale pewniej
                            Czas dostawy długi ok 30dni bo oczywiście jak zawsze ja ze swoim pechem trafiłem na US(+130zł)
                            Całość mnie wyszła ok 650zł ale było warto sprzęt chodzi super jedynie nie wiem jak z aktualizacją antka narazie jest 4.4....
                            Dawid
                            czarna 2018 skoda octavia 3FL by dawcio

Komentarz

• ruwado
                              RS
                              • 2009
                              • 14888
                              • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez eaglemirek Zobacz wpis
                              Co do LG to żonka na (2016) ja mam w specyfikacji (2017) na płynność obsługi nie narzekam jak jednego tak i drugiego
                              dzisiaj zakupiłem taki zestaw - dla żony 2016, dla młodego 2107.

Dla mnie planuję tez zakup i miałem na myśli Samsunga J5 (2016), ale dzisiaj po zabawie LG K 10 2017 syna - bardzo mi się spodobał. Pewnie i dla mnie kupię taki sam, jak młody sie nie zawiedzie po pierwszych użytkowaniach..

Najważniejsze, że na LG młodego przetestowałem przeniesienie kontaktów z konta outlook (WP 8.1) do gmaila (android) - proste. A tego się obawiałem - mam prawie 350 kontaktów. Ale na jego kilkunastu juz wiem jak to zrobić
                              Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.
                              pozdrawiam - Darek

Komentarz

• ruwado
                                RS
                                • 2009
                                • 14888
                                • Octavia IV (NX3)

Tak jak wyżej napisałem. Zmieniłem kalkulator z WP 8.1 na Android 7.0. Jest jakaś fajna apka dla rejestracji spalania na androida. Coś jak moje auto dla WIN?
                                pozdrawiam - Darek

Komentarz

• elpolacco
                                  L&K
                                  • 2010
                                  • 1372
                                  • Volkswagen
                                  • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Ma ktoś jakieś propozycje telefonu do 1000zł z dual sim? Zastanawiam się na Motorolą Moto G5.
                                  Obecnie mam Motorola Moto G 2nd Gen XT1068 i byłem z niej bardzo zadowolony.

Znalazłem w sklepie internetowym Moto G5 z 3GB ramu i dual sim za 830zł. Na alledrogo taki sam model w X-Kom kosztuje 947zł.
                                  Ostatnio edytowany przez elpolacco; 12772.
                                  VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• czernobyl
                                    L&K
                                    • 2008
                                    • 1276
                                    • Octavia III (5E3)
                                    • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez elpolacco Zobacz wpis
                                    Ma ktoś jakieś propozycje telefonu do 1000zł z dual sim? Zastanawiam się na Motorolą Moto G5.
                                    Obecnie mam Motorola Moto G 2nd Gen XT1068 i byłem z niej bardzo zadowolony.

Znalazłem w sklepie internetowym Moto G5 z 3GB ramu i dual sim za 830zł. Na alledrogo taki sam model w X-Kom kosztuje 947zł.
                                    istnieje ryzyko, że sklep internetowy sprzedający za 830 PLN posiada telefony nie będące oficjalnie w polskiej dystrybucji i sami zajmują się gwarancją (czyli najczęściej - jak im wyślesz, to będą Cię zbywać); x-kom raczej handluje fonami z oficjalnej dystrybucji i stąd ta różnica.

czy ów telefon ma być z Polskiej dystrybucji, czy chińszczyzna też wchodzi w grę?

Komentarz

• elpolacco
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1372
                                      • Volkswagen
                                      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamówiłem już Moto G5 w tym sklepie:

Rozważałem jeszcze zakup Moto G5 Plus, ale ma jak dla mnie dwie wady:
                                      - brak wymiennej bateri
                                      - wypukły aparat fotograficzny wystający po za obrys obudowy

Jedynie w Moto G5 plus jest lepszy procek niż w zwykłym Moto G5.

Nie chcę chińszczyzny. Przerabiałem już "szajsungi", LG i najbardziej wytrzymała okazała się właśnie Motorola.

VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• Alex.under
                                        Ambiente
                                        • 2016
                                        • 172
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Czy ktoś z Panów używa Xiaomi i może wyrazić oponie?
                                        Chcę wydać max 1000,- i rozważam Mi5 lub Redmi 4x.
                                        Możecie któregoś polecić?

Komentarz

• czernobyl
                                          L&K
                                          • 2008
                                          • 1276
                                          • Octavia III (5E3)
                                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez Alex.under Zobacz wpis
                                          Czy ktoś z Panów używa Xiaomi i może wyrazić oponie?
                                          Chcę wydać max 1000,- i rozważam Mi5 lub Redmi 4x.
                                          Możecie któregoś polecić?
                                          zależy co jest priorytetem:
                                          - jeśli bateria - bez gadania 4x, bateria 4100mAh vs ekran HD i energooszczędny procek
                                          - jeśli aparat - to bierz, ale mi5s - niby mi5 ma stabilizację optyczną, ale producent celowo ją zepsuł po update, by nie kanibalizować nowszych modeli, natomiast mi5s ma dużo lepszą matrycę, tj. sporo większe pixele fizycznie - ogólnie robi spoko fotki, a ze zmodowaną apką google camera mi5s naprawdę wymiata - małżonka męczy galaxy s8, ja wspomnianego mi5s i oczywiście s8 ma przewagę w tym, że ma jaśniejszy obiektyw i OIS, ale ostatecznie na zdjęciach w nędznych warunkach oświetleniowych zupełnie tej przewagi nie widać, rzecz jasna poza oczywistością, że apratem z OIS łatwiej zrobić nieporuszone zdjęcie przy czasie ekspozycji typu 1/20s

tu przykładowa fota mi5s (google camera) w pomieszczeniu tylko przy lampie z sufitu: https://photos.app.goo.gl/GIR1jBhcOaei29Tr2 a tu przy lampce nocnej: https://photos.app.goo.gl/tBrB6bsQCqTsSMTe2

Komentarz

• cichy_ocp
                                            Elegance
                                            • 2016
                                            • 810
                                            • Octavia II combi (1Z5)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

mam 4x i jak najbardziej polecam. Bateria jest super - przy umiarkowanym kożystaniu z tel (kilka sms, trochę rozmowy, jakis FB poczta) nawet 2 doby na ładowaniu. Fotki rabi srednie - ale do zdjęć to jest aparat a nie telefon. Można się przyczepić tylko do mikrofonu jak nagrywasz video, ale nie ma tragedii

Moje MPI

...Dominik...

Komentarz

• Clip
                                              Elegance
                                              • 2015
                                              • 905

Xiaomi to taki Huawei tylko bez Lewego i grubych baniek polozonych na promocje
                                              ja bym tylko zrobil rozeznanie jak realnie wyglada serwis w pl. Co w przypadku zbitego ekranu?
                                              za szybke do s4 placilem 119zl z wymiana a jak rozwalilem s6 edge to wymiana 1300zl. Na szczescie to byla demowka i po znajomosci nie musialem placic.